×

Natuur

Vorden
 
Het Knopenlaantje:
In het Knopenlaantje, dat evenwijdig aan de Veengoot door het Vordense bos loopt, hebben verliefde stellen uit Vorden al generaties lang hun verbindenis bezegeld door het leggen van een knoop in een jonge beukentak. Deze knopen kunnen nog steeds gevonden worden in de beuken.
 
De Lodewijkslinde:
Deze lindeboom bij kasteel Vorden is zó oud, dat de Franse zonnekoning Lodewijk de XIV er in 1672 al beschutting onder zocht.
 
De Reuzeneik:
Even voorbij de Lodewijkslinde ziet u de Vordense reuzeneik. Deze 4 eeuwen oude boom met een stamomtrek van 6.25 meter en een imposante kroon. staat eenzaam in het land en biedt een markante aanblik.
 
De Zaagkoele:
Hout verduurzamen door het lange tijd in water te laten liggen. Het was eeuwenlang gemeengoed. Op landgoed Vorden zetten Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen deze historische methode in. Het is niet alleen milieuvriendelijk, het hout is ook van veel betere kwaliteit.
 
Natura 2000
Onder het landgoed ''de Velhorst'' te Lochem en ''Stelkampsveld'' te Borculo zijn landbouwgebieden aangemerkt als natura 2000 gebied. Deze landbouwgebieden zijn verschraald en vernat zodat een prachtige diversiteit aan planten en insecten is ontstaan. De gebieden zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

 

Privacyverklaring | Copyright by Hoeve ''Kroep An | Created by